Fråga:
Vilka material är plana fönster av?
ppp
2014-01-08 00:15:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har alltid undrat, vad är dessa dubbla lager (bonus: ibland har de ett litet <2mm-hål, varför finns det där?) Windows-kommersiella jetstrålar placerade bredvid sina platser gjorda av?

Relaterad fråga: [Varför finns det ett hål i ett av skikten i ett flygplans fönster] (http://aviation.stackexchange.com/questions/2454/)
Fyra svar:
#1
+27
voretaq7
2014-01-08 00:34:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I allmänhet är flygplansfönster gjorda av det vi i allmänhet kallar "plexiglas" av något slag (Lexan polykarbonat är vanligt i lätta General Aviation-flygplan, akrylplast används också). Det här materialet är lätt, relativt starkt (inte splittrat, men det tar måttligt slag) och har anständiga optiska egenskaper.
Den största nackdelen är "krackelering" - hårsprickor på ytan av materialet som bildas över tid från smuts, stress, temperatur, UV-exponering och liknande.


Bonussvar: Det lilla hålet tjänar ett par syften, men biggie är tryckavlastning / utjämning. Detta diskuteras på airliners.net mycket och de har täckt det ganska grundligt.

I grund och botten säkerställer hålet att kabintrycket trycker mot det yttre (primärt, vanligtvis tjockare) plexiglasark, som är inklämt i flygkroppsstrukturen och inte kan gå någonstans.
Skulle den yttre rutan skadas, kommer hålet också teoretiskt att avlufta kabinens tryck med kontrollerad hastighet - men hur framgångsrik den utjämningen beror på din höjd (och därmed tryckskillnaden mellan kabinen och utomhusluften) och graden av skada på den yttre rutan.

När det gäller splittring beror det bara på tjocklek - stridsflygplan har måttligt skottsäkra baldakiner (talar inte ens om fågelskådning) och alla de enorma PMMA-rutorna för akvariesport.
Jag undrar om tryckavlastning, särskilt när det gäller tryckförlust - inte säker på om detta träffar platsen (se även [detta] (http://www.reddit.com/r/askscience/comments/1pr63o/)).
@yankeekilo Yup - tjocklek och design (du kan få skiktat polykarbonat eller akryl som i grunden fungerar som kevlar) - om du har varit i en bank i USA nyligen har du förmodligen sett väggen av kulbeständig plast mellan dig och tellersna . Re: hålet, jag är inte säker på att jag helt köper trycköverförings- / lättnadssaken, men jag är inte säker på att jag heller köper kondenssaken helt (varför inte fylla mittkammaren med torr kväve innan jag förseglar dem?) I misstänker att det är lite av båda ärligt talat, eller möjligen något helt annat. Vi behöver en jet A&P här inne! :)
Hyttens sidoskärm är bara en tunn, lätt utbytbar sak som används för att skydda det faktiska fönstret och lägga till lite värmeisolering. Det bildar inte någon form av hermetiskt hålrum med fönstret också, men sitter inne i trycksatt hytt (annars skulle du få ett helvete av ett drag). Jag kommer att försöka komma ihåg att be en kollega om bekräftelse
@Yankeekilo: Jag kommer ihåg att jag såg en del dokumentär där israeliskt flygvapen testade det och visade att fågel slår till i överljudshastighet _kan_ bryta stridskåpan (Israel är flaskhals på vandringsleder med hav på ena sidan och öken på den andra, så de får riktigt enorma flockar fåglar på våren och hösten).
@JanHudec En supersonisk strejk av en fågel är (energimässigt) en riktigt medelhög inverkan. Det är därför jag använde "måttligt".
@voretaq7: Min lokala bank har inget sådant, såvida de inte har uppfunnit osynlig och obetydlig plast.
#2
+12
yankeekilo
2014-01-08 00:32:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Windows är antingen gjorda av akrylmaterial ( PMMA, varumärke t.ex. "plexiglas") eller polykarbonat ( PC, "Lexan" eller "Makrolon").

Det lilla hålet finns för att ge ventilation och möjliggöra borttagning av fukt / kondens, men hålet är bara i den tunna skyddande skärmen på insidan. Det mycket tjockare fönstret som håller trycket punkteras (förhoppningsvis) inte.

#3
+3
blank
2015-01-21 06:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De flesta fönster (Boeing) är ett tredelat lager av plexiglas - Hyttluften cirkulerar mellan rutorna för avfogning - Förutom fönstren som finns på lastdörrarna (elektrisk värme istället) - Elasticitet är den främsta anledningen till att de är starka -

Vindrutorna är olika, måste motstå fågelskador och värmas upp - En tum eller mer i tjocklek och speciella optiska korrigeringar - En vindrutan för en 727 var 10 000 dollar på 1980-talet ...!

Obs att vissa flygplan har två olika Vmo -På grund av vindrutans fågelslagmotstånd -Som exempel är vissa Learjets -Vmo (låg höjd där fåglar är) 305 KIAS -Vmo (hög höjd, över FL 140) är 358 KIAS -

Jag flög som Learjet-instruktör i början av 1970-talet - Jag fick höra att vindrutorna på 24/25 var "fågelsäkra" - Kan motstå en fågel på 4 kg som träffar vindrutan vid 350 mph - Jag undrade om den kunde motstå en 350 kg kalkon vid 4 mph ...? ROFL -

En anmärkning också om en eldyxa -Om du vill göra ett hål för att fly, försök inte windows-Windows är extremt motståndskraftig -Det är bättre att använda en eldyxa mot metall (flygkroppsskinn) -

Titta på flygplan från UK-CAA och "klippa här" ramar på sidan av flygkroppen - Flygplatsens brandmän är kunniga om att inte försöka "bryta" fönster -Och skulle öppna flygkroppar inom ramen för "klipp här" -

#4
+1
Chris
2015-10-16 00:31:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns en term som kallas Tg, glasövergångstemperatur. I PC är det cirka 150C. Därför är rörligheten i PC-molekylkedjorna vid RT rörlig, vilket i de flesta amorfa polymerer skulle få dem att vara spröda. Men på grund av kemisk bindning av PC inträffar detta inte.

Men vid en inverkan kommer spänningsenergin som kommer från en viss punkt att överföras över många av polykarbonatkedjorna. Inducerade stötar kan orsaka stora mängder stress, särskilt i de hastigheter vi pratar om. Därför finns hålen inte bara som folk redan har sagt för att utjämna tryckdifferenser, utan det är också en stressavlastande punkt för materialet.

Källor: Jag är en materialingenjör med erfarenhet av detta fält

Detta verkar fokusera på orsaken till hålet, och inte typen av material, vilket är vad frågan ställer.
I PC gör kylhastigheten hela skillnaden. Kyl det för snabbt eller mycket långsamt, och datorn blir mycket skör. Tryckavlastningshålet har ingenting att göra med det, herr materialtekniker.
@fooot Frågan ställer uttryckligen vad hålet är för, och svaret täcker det. Detta är ett problem med frågan (och exakt varför vi inte gillar frågor i flera delar), inte svaret.
Detta svar är dock uppenbarligen fel. Det lilla hålet är i mellanskiktet i ett treskikt sidofönster. Eventuella stötar kommer att vara på det yttre lagret och i alla fall får sidorutorna inte betydande stötar. Ett fågelslag mot vindrutan är farligt på grund av 500 km / h + stängningshastighet. En fågelsträckning mot ett sidofönster skulle inte vara farligare än en fågel som flyger in i dina husfönster: stängningshastigheten är bara fågelns flyghastighet och fönstret försöker komma ur vägen vid 500 mph vinkelrätt.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...