Fråga:
Kan du berätta för ATC att du är en "studentpilot" när du inte är det?
Philippe Leybaert
2013-12-23 02:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Många piloter som inte är engelska som modersmål har svårt när de börjar flyga i USA på grund av takten och ibland detaljerade instruktioner som ges till piloter av styrenheter.

Rådet som ges av instruktörer är att berätta för styrenheten att du är studentpilot, även om du kanske är en helt licensierad (privat) pilot. Effekten borde vara att styrenheten kommer att vara lättare mot piloten och prata långsammare.

Jag vill först och främst veta om det är lagligt att säga till en styrenhet att du är studentpilot även om du är inte (jag vet, alla piloter borde se sig själva som studenter resten av livet, men det är ett annat ämne).

Finns det inte heller en chans att du får vägra inresa i luftrummet i klass B för att du meddelar att du är studentpilot?

Min tarm säger "ja, det är lagligt; nej, du kommer inte att nekas inresa * av den anledningen *", men detta är konstigt, och min tarm säger också "det här är en konstig lösning på ett språkproblem som borde vara löst på andra sätt, och du borde inte göra det ".
En av de "andra sätten" jag skulle rekommendera: [Lägg in lite tid som VATSIM-flygledare] (http://www.vatsim.net/atc/). Du kommer på "fel sida av mikrofonen", men du får prata med många piloter och öva både din engelska och vanliga ATC-fraseologi. Jag kan också varmt rekommendera att du läser AvWeb [* Say Again? *] (Http://www.avweb.com/news/sayagain/) kolumnarkiv - bara för "inifrån" på ATC-systemet.
Jag skulle också flyga (icke-SIC) högerstol med någon annan och hantera radioapparaterna vid varje flygning. På så sätt kan du få massor av radiotid, men utan den extra bördan av PIC / sole manipulator.
-1
Inte lika bra som @voretaq7: s förslag, men ändå kompletterande: Du kan lyssna på live ATC-flöden.
När jag lärde mig tillbaka på 80-talet i Storbritannien läste jag att man kunde använda TYRO som ett prefix för anropssignal för att indikera att du var oerfaren, även om det inte var en student. Aldrig hört någon göra det.
"Lågtidspilot" .....
Sex svar:
#1
+40
xpda
2013-12-23 04:36:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är en dålig idé att ge falsk information till en registeransvarig i praktiken. Istället för att kalla dig en student när du inte är det skulle det vara bättre att säga att du inte känner till området eller att din engelska inte är perfekt.

Styrenheter är nästan alltid tillmötesgående för mindre än skickliga piloter och kommer vanligtvis att göra utsläpp närhelst tid och trafik tillåter.

Om din engelska inte är bra, var säker och använd enkel, direkt fraseologi. Läs AIM för att bli bekant med de vanliga fraserna som används med ATC. Till och med något så enkelt som att höra "radar identifierad" i Kanada istället för den vanliga amerikanska frasen "radarkontakt" har fått många infödda engelsktalande att svara "säg igen?"

Ja. Detta. Detta är det bästa svaret möjligt, efter att ha undervisat studenter för vilka engelska inte var deras primära språk. Kontrollanter vill hjälpa till. Mycket, väldigt sällan har jag interagerat med ATC på ett sätt som inte klargjorde det. Berätta för dem vad du behöver av dem, även om det är enklare eller långsammare fraseologi, och de kommer nästan alla att göra vad de kan.
Vad är det bästa att säga till en kontroller när du bara inte kan följa med honom / henne? Eller när de börjar ge instruktioner med hjälp av lokala landmärken som du aldrig har hört talas om? BTW: Jag har mest problem med att hålla jämna steg med kvinnliga kontroller :-)
Upprepa bara "Säg igen" eller "Kan du stava den identifieraren?" tills du har det. Var inte generad över det om du inte förstår - ditt liv kan bero på det. De är lika intresserade av att få meddelandet till dig som om du tar emot det, så när de förstår att de inte kommer igenom kommer de att sakta ner.
@PhilippeLeybaert - Jag ser att du är från Belgien. Av en slump var en av de svåraste tiderna jag har förstått ATC-instruktioner på ett instrumentinflyg till Charleroi Airport (en kvinnlig styrenhet). Jag var inte så beredd som jag borde ha varit och kände inte igen en waypoint-identifierare.
Ja, av någon anledning stavas inte VOR-waypoints i Belgien. De använder mest sitt "riktiga" namn som Gosly för "GSY" i Charleroi, Costa för "COA" nära kusten eller Nikki för "NIK" nära Antwerpen. Jag kunde fortsätta. Mycket förvirrande eftersom dessa waypoints endast avbildas av deras 3-bokstäver i kartorna.
@PhilippeLeybaert ATC i USA gör i princip samma sak, men åtminstone våra kartor har både namnet och identifieraren.
"Cleared direct Crazy Woman"
@PhilippeLeybaert när du inte kan hålla jämna steg med styrenheten säg, ["** TALA långsammare **"] (https://www.faa.gov/air_traffic/publications/media/pcg.pdf#page=99). Se mitt svar.
#2
+7
voretaq7
2013-12-23 02:52:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Är det lagligt? Säker. Som andra har påpekat är det också ganska ärligt!

Jag är en privatpilot. Jag är också studentpilot och arbetar med mitt instrumentbetyg.

När jag är färdig med det kommer jag antagligen att arbeta med ett komplext godkännande och ett kommersiellt betyg, kanske till och med en CFI om jag blir ambitiös, och ett svänghjulstillstånd finns på min lista.

Om jag kan hitta en rik välgörare att betala för det skulle en klassificering med flera motorer eller till och med en sjöflygklassning vara kul att bedriva. Och jag säljer min själ för en DC-3-typbetyg.

Även om jag samlar in alla betyg som jag vill skulle jag fortfarande gå upp varje månad eller så med en instruktör bara för att sparka runt och borra saker som jag normalt inte skulle göra, och jag arbetar igenom faser av FAA WINGS-programmet, som verkligen är utformat som en tränings- / inlärningsupplevelse.

Kan en styrenhet förneka dig godkännande till ett specifikt luftrum om du säger till dem att du är student? Visst.
Men de kan förneka dig godkännandet ändå - kanske är de upptagna, eller kanske är de bara på dåligt humör.


Spelar det någon roll?
Jag vet inte tror inte det. Jag identifierade mig själv som studentpilot kanske fem gånger i min flygutbildning, allt medan jag gjorde nödvändigt "övervakat solo" -arbete på den lokala flygplatsen.
I mitt fall har jag alltid varit bekväm med radio kommunikation, så det var inte ett problem ur den synvinkeln, och jag har aldrig känt att jag behövde något "extra tålamod" från ATC - de tenderar att vara väldigt tålmodig, även när jag skruvar ihop (några legendariska lokala knep åt sidan).

Kom ihåg:
On the ATC Frequency, no one knows you're a dog...er, student

Jag kan inte hålla med om att en "studentpilot" är en som har ett privat certifikat men som arbetar med en annan betyg eller reklam, baserat på http://www.law.cornell.edu/cfr/text/14/part-61 / subpart-C. Det är en felaktig framställning av ditt certifikats ansvar och privilegier. Föreställ dig vad som skulle hända om g-förbjuder att du hade en nödsituation och sedan sa "tre själar" när det är olagligt för dig att bära pax? Det finns en annan fraseologi som kommer att förmedla den svårighet du har utan felaktig framställning, och det skulle vara obekant "och att göra en radiokontroll.
@rbp Är du säker på att det är lagligt att transportera passagerare på en IFR-flygplan utan en IFR-klassad pilot? Jag kan inte hitta FAR på det just nu men jag antar att svaret är nej ...
vem sa IFR ???
@RonBeyer Jag skulle säga att du kan: Svaret skulle vara nära relaterat till [om du lagligt kan arkivera IFR utan instrumentbetyg] (http://aviation.stackexchange.com/questions/24710): Om du inte kan det heller (a) du driver en VFR-flygning och inte en "studentpilot" i betydelsen del 61 - du är en privatpilot som agerar som PIC; eller (b) I IMC är din instruktör ombord, deras namn finns i flygplanen och de är * lagligt * PIC "slutlig myndighet och ansvar för flygets drift och säkerhet" även om instrumentstudenten sannolikt är "ensam manipulator av flygkontrollerna ".
En licensierad privatpilot som söker ett ytterligare betyg är * inte * en studentpilot och kan inte följa reglerna för studentpiloter.
@DavidSchwartz De enda reglerna för en studentpilots flygning är några ytterligare begränsningar. Kan jag följa reglerna som säger att studentpiloter måste ha synlighet på tre mil? Säker. Faktum är att mitt personliga minimum är mycket högre än så. Flyga inte till någon flygplats om inte en instruktör har flög dit med dig och skrivit av dig? Säker. Få specifik utbildning innan du flyger i luftrummet i klass B. Det är faktiskt en bra idé, oavsett om det är med en instruktör eller mer erfaren pilot. Det är vad jag gjorde. Jag känner inte till några ytterligare privilegier som studentpiloter har som en PPL inte har.
@JScarry Försök att agera som PIC utan att ha haft en BFR de senaste två åren och hävda att det är okej eftersom en instruktör signerade dig för ensamflygning. Du kan inte båda ha en PPL och följa reglerna för studentpiloter. Verkligen. Reglerna säger det och [FAA säger det] (https://www.faa.gov/about/office_org/headquarters_offices/agc/pol_adjudication/agc200/Interpretations/data/interps/2015/Beard%20-%20 (2015 )% 20Juridisk% 20Interpretation.pdf). Om du väljer att göra det, skulle du bättre kunna hitta andra regler som tillåter allt du gör.
@DavidSchwartz Privata piloter har definitivt andra krav som studentpiloter inte har. t.ex. Passagerarbärande valuta. Jag känner inte till några regler som ger studentpiloter privilegier som inte också är tillgängliga för privata piloter.
@JScarry Det verkar som om du inte läser vad jag skriver. Jag gjorde dig specifikt medveten om sådana regler och citerade FAA som förklarade det. Till exempel kan en studentpilot flyga solo utan en aktuell BFR. Och det här är inte godtyckligt eller en karaktär, det finns en genomtänkt grund för varför, i vissa fall, en privatpilot bör vara föremål för en begränsning som en studentpilot inte är (vanligtvis för att den privata piloten inte är föremål för andra begränsningar som studentpiloten är och resultatet skulle vara ologiskt om de fick fördelarna utan begränsningarna).
#3
+4
kevin42
2013-12-23 02:26:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En erfaren ATC-controller som gav min flygklubb en presentation föreslog att som ni sa är vi alla studenter, eftersom vi alltid lär oss.

Hans rekommendation är att säga "studentpilot" när vi känner att vi behöver extra tålamod och tydlighet oavsett hur länge vi har haft vår PPL.

Med det sagt skulle jag inte ' använd inte det såvida inte jag verkligen kände att jag behövde lite extra tålamod, särskilt i klass B.

#4
+4
Ryan Mortensen
2016-06-08 10:41:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns alltid mer som kan läggas till i ett ämne, jag svarar sent här, men det är en sak som ingen har påpekat till min obehagliga förvåning.

Piloten / Controller Ordlista!

Askarens fråga säger: (Min betoning)

Effekten [ av att du förklarar att du är studentpilot ] bör vara att styrenheten kommer att vara lättare mot piloten och prata långsammare .

Okej folk ... dra ut ditt FAR / AIM och vänd på baksidan där pilot / controller-ordlistan är och hitta fetstil terminologin " Tala långsammare. "

Längst ner på denna sida i den här .pdf-filen i pilot- / styrordlistan är termen.

TALA långsammare . Används i verbal kommunikation som en begäran om att minska talhastigheten.

AIM 4-2-4 säger:

c. Studentpilots radioidentifiering -

  1. FAA vill hjälpa studentpiloter att skaffa tillräcklig praktisk erfarenhet i den miljö där de kommer att krävas. För att få ytterligare hjälp när de arbetar i områden med koncentrerad flygtrafik behöver studentpiloter bara identifiera sig som studentpilot under deras första samtal till en FAA-radioanläggning.

EXEMPEL:

DAYTON TOWER, DETTA FLÄTTAR EN TVÅTRE FYR, STUDENTPILOT.

  1. Denna speciella identifiering kommer att varna FAA: s ATC-personal och göra det möjligt för dem att förse studentpiloter med sådana extra hjälp och omtanke som de kan behöva. Det här förfarandet är inte obligatoriskt.

Mitt svar här är ja ; det är lagligt att säga att du är studentpilot även om du inte är det, men varför gör det när du kan säga " engelska är inte mitt första språk. Kan du snälla Tala långsammare för mig ? "

Också: nej , ATC skulle inte neka dig inträde i klass B för att du säger att du är student. De kan följa upp genom att fråga om du har de obligatoriska rekommendationerna från din instruktör för att gå in i klass B. Om du sedan säger till dem att du inte är student kan du bara gå på deras nerver.

Kontroller är mänskliga, berätta bara för dem vad dina behov är och de hjälper dig. Läs pilot- / controller-ordlistan.

En annan fetstil term i pilot- / controller-ordlistan för dem som kan behöva extra hjälp i kommunikationen är " WORDS TWICE . "

WORDS TWICE:

a. Som en begäran: ”Kommunikation är svår. Snälla säg varje fras två gånger. ”

b. Som information: ”Eftersom kommunikationen är svår kommer alla fraser i detta meddelande att talas två gånger.”

Så att lägga till ovanstående, " engelska är inte mitt första språk. Jag ber dig Tala långsammare och säga WORDS TWICE för mig . "

Jag vill betona; tekniskt lagligt eftersom jag inte är medveten om någon uttrycklig regel som säger något annat, men starkt *** rekommenderas inte.
#5
+2
rbp
2015-01-24 21:00:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svaret på din fråga finns i 91.123:

§ 91.123 Överensstämmelse med ATC-godkännanden och instruktioner.

(a) När ATC-godkännande har erhållits får ingen befälhavare avvika från detta godkännande om inte ett ändrat godkännande erhålls, en nödsituation existerar eller avvikelsen är som svar på en trafikvarning och ett system för rådgivning om upplösning av kollisionssystem. Men förutom i klass A-luftrum kan en pilot avbryta en IFR-flygplan om operationen bedrivs i VFR-väderförhållanden. När en pilot är osäker på ett ATC-godkännande ska den piloten omedelbart begära förtydligande från ATC.

Att säga till styrenheten att du är studentpilot när du inte är är inte ett acceptabelt sätt att " omedelbart begära förtydligande " från ATC när du är osäker på ditt godkännande.

Tänk dig att du är en JAL-pilot som flyger en 777 in i JFK och att du har en problem med att förstå styrenheten från Queens. Skulle det vara acceptabelt att säga "Studentpilot?" Naturligtvis inte, för det är en lögn, och det är fortfarande en lögn om du slår runt i en 152 under del 91 med en privat pilotlicens (eller bättre).

#6
+2
mongo
2017-04-23 04:55:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är skyldig att föreslå eleverna att om de hamnar i trubbel medan de flyger för att säga "studentpilot" eftersom det alltid får dem handskar för barnhandskar. Kontroller kan vara bra. Problemet är att jag genom åren har sett piloter undersökta för en mängd olika saker, och det ser inte bra ut när du förvränger dig själv till ATC. Granskningsnämnderna tycker inte om att piloter missförklarar fakta.

Så min åsikt har förändrats.

Kanske "obekant med flygplatsen" eller någon liknande fras kan vara bättre.

Tillägg 1

Jag har en ny åsikt om denna fråga. Efter att ha diskuterat det informellt med en FAA-advokat föreslog han att en privatpilot som använde termerna "studentpilot" skulle kunna vara en bra sak för en åktur på 709, eftersom det är ett erkännande att de saknade färdigheterna för att utöva privilegierna för det certifikat de hade. . FWIW, att FAA: s rådgivare också är en CFI-AI, och förstår väl praktiska frågor om att få hjälp på en konstig flygplats.

Så min nuvarande uppfattning är att aldrig använda termen "studentpilot" förutom innan jag håller ett certifikat högre än ett studentpilotintyg. Med andra ord, förvräng inte dig själv.

Hur uppmanar man att säga att man inte är bekant med flygplatsen att man talar långsammare, eftersom OP ville börja med?
"Tala långsamt snälla" fungerar i mina cirklar. Att säga "Student Pilot" visar din status felaktigt. Landade precis vid DCA, och jag säger till styrenheten att "Student Pilot" inte fungerar bra.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...