Fråga:
Om det finns ett felaktigt tryck på en instrumentplatta, måste en pilot följa den?
Steve V.
2013-12-23 20:27:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är ett utdrag från KESC RNAV 36 -metoden. Det är ett riktigt förfarande, jag photoshopade det inte förutom att lägga till markering.

Låt oss säga att jag var i den position som det blå flygplanet befinner sig i (ungefär 10 miles från WOKOL med cirka 320), och jag hade har rensats till WOKOL för RNAV 36. Jag antar att ATC inte uttryckligen berättade för mig att göra en procedurvändning.

Vad ska jag göra när jag kommer till WOKOL? På plattan står NoPT, vilket naturligtvis är ett misstag. Flyger jag fortfarande kursomvandlingen? Piskar jag in en 150 graders vänster sväng över WOKOL som illustrerat?

Här är några relevanta avsnitt från AIM:

AIM 5-4-9:

Proceduren vändning eller håll-in-istället-för-PT är en nödvändig manöver när den avbildas på inflygningstabellen, såvida inte ATC rensat för en rak inriktning. Dessutom är proceduren vändning eller hold-in-lieu-of-PT inte tillåten när symbolen "Ingen PT" visas på det initiala segmentet som används, när en RADAR-VECTOR till den slutliga inflygningskursen tillhandahålls, eller när du utför en tidsinställd strategi från en innehavsfix.

AIM 5-4-5 (D. 2. b.)

The publicerat förfarande kommer att antecknas för att ange när kursomvandlingen inte är nödvändig när du flyger inom ett visst TAA-område; t.ex. "NoPT." Annars förväntas piloten genomföra kursomvandlingen enligt bestämmelserna i 14 CFR avsnitt 91.175. Piloten kan välja att använda kursomvandlingsmönstret när det inte krävs av proceduren, men måste informera flygtrafikledningen och få tillstånd för att göra det.

Om en instrumentplatta innehåller fel, måste jag ändå följa dem?

enter image description here

Jag ser inget fel med denna tallrik. Du kommer helt enkelt in i lastrummet via en dropppost, som inte är en PT. Så efter att ha passerat WOKOL flyger du i 1 minut och svänger sedan höger för att fånga WOKOL 184 radiell (004 inkommande).
@PhilippeLeybaert - NoPT gäller också för håll-i-ställ-för-procedur-sväng. Referens AIM 5-4-9.
@Qantas94Heavy - Behöver du * flyga lastrummet eller har du möjlighet att flyga lastrummet med ATC-tillstånd? Referens AIM 5-4-5 (D.2.b.)
Om jag tolkar den här plattan korrekt gäller NoPT bara norr om WOKOL. Men jag kan ha fel. Jag tränar fortfarande för min IR.
@PhilippeLeybaert - Du tolkar plattan korrekt. Poängen är att plattan är fel. NoPT ska vara på södra sidan av WOKOL, kvadranten * bort * från flygplatsen, men det är det inte. Frågan är, följer du fortfarande diagrammet när diagrammet skrivs fel?
Nu kan jag mycket väl säga något mycket dumt, men jag ser fortfarande inget fel här. En PT är en manöver för att utföra en kursomvandling. Det säger inte nödvändigtvis att det ska vara en kursomvandling att flyga inåt. Så som jag ser det här: om du kommer från söder och överskrider WOKOL får du inte använda en PT för att vända kursen om du behöver gå med i lastrummet (på grund av "NoPT"). Söder om WOKOL är det helt bra. Om det låter dumt är det förmodligen det. Jag är IR-nybörjare :-)
Det andra uppenbara misstaget på plattan är i texten: * "Rwy 36 Straight-in and Circling and Circling ...." * (hur många gånger ska du cirkla?)
@abelenky Nej, det stämmer: den andra "cirkling" gäller Rwy 18.
@Pondlife:-reglerna för grammatik (inte avaiation) mandat som kommat separata underordnade fraser. Utan komma har texten för många "cirklar". Det ** bör ** stå: * "Rwy 36 Straight-in and Circling, and Circling to Rwy 18, NA at night." *
För de som tycker att diagrammet är rätt, se mitt svar nedan. Jeppesen-diagrammet har det på andra sidan.
Tre svar:
#1
+39
Lnafziger
2013-12-25 02:47:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det första du bör göra är att kontrollera NOTAM: erna för flygplatsen (vilket du naturligtvis borde göra innan du åker på ditt flyg). Mycket ofta har dessa typer av fel upptäckts av någon annan och FAA kommer att ha utfärdat en NOTAM för att låta alla veta. I det här fallet finns det ingen NOTAM, så vi skulle inte ha haft någon anledning att misstänka ett problem innan vi startade.

Huvudpunkten har redan gjorts. Om du är i luften och det finns någon anledning att misstänka att något är fel, be ATC om förtydligande och gå vidare.

Om jag stötte på den här situationen och inte kunde be om förtydligande (dvs. förlorad kommunikation) då Jag skulle helt enkelt välja ett annat tillvägagångssätt och flyga det.

För ordens skull har Jeppesen-diagrammet kodat korrekt:

enter image description here

Nu, åt sidan ur de operativa övervägandena är det mycket viktigt att meddela FAA när du hittar avvikelser som detta så att de kan åtgärdas. Här är ett citat från Användarhandbok för flygtekniska kartor:

RAPPORTERING AV TABELLÖVERSIKT

Din erfarenhet som pilot är värdefullt och din feedback är viktig. Vi gör vårt yttersta för att visa korrekt information på alla FAA-diagram och publikationer, så vi uppskattar dina bidrag. Meddela oss angående önskemål om ändringar eller eventuella avvikelser som du ser när du använder våra diagram och relaterade produkter.

FAA, AeroNav Products
SSMC4 Sta. 4503
1305 East-West Highway
Silver Spring, MD 20910-3281

Telefontoll- Gratis 1-800-626-3677
E-post: [email protected]

Markera diagrammet du använder med föreslagna ändringar och inkludera en förklaring av avvikelsen. Skicka detta korrigerade diagram till adressen ovan så skickar vi en ersättare direkt. Förslag om den här guiden är också välkomna.

För ordens skull har jag redan mailat plattan med de föreslagna ändringarna av e-postadressen ovan (den 24 DEC 2013), och förhoppningsvis kommer en NOTAM att utfärdas snart och ett ändrat tillvägagångssätt kommer att följa någon gång efter.


Uppdatering (09 JAN 2014)

Jag fick följande svar från FAA:

Kära Louis:

Tack du för att rapportera problemet

...

Kontrollnummer 18335 har tilldelats denna fråga för spårningsändamål. Detta problem har avslutats med följande svar:

Tack för din förfrågan. En P-NOTAM tilldelas för att korrigera avvikelsen.

Regards,

Observera att NOTAM inte har utfärdats ännu.

Uppdatering 2 (17 JAN 2014)

Ny NOTAM utfärdad för att åtgärda felet i instrumentinflygningsproceduren:

 ! FDC 4/3036 ESC IAP DELTA COUNTY, ESCANABA, MI. RNAV (GPS) RWY 36, ORIG ... ÄNDRA TAA ATT LÄSA FRÅN 274/30 CW 094/30 (NOPT) TILL WOKOL (IF / IAF) OCH FRÅN 094/30 CW 274/30 TILL WOKOL (IF / IAF). DETTA ÄR RNAV (GPS) RWY 36, ORIG-A. 1401171859-PERM  

Uppdatering 3 (06 MAR 2014):

Nytt, korrigerat diagram utfärdades och NOTAM avbröts nästa dag.

Bra svar. Det enda problemet är att om jag meddelar FAA och de fixar det, hur ska jag förvirra CFI-I-kandidater under den muntliga delen av kontrollen?
Uppröstade för både det utmärkta svaret och det faktum att du rapporterade det till FAA!
#2
+11
Pondlife
2013-12-23 22:17:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det bokstavliga svaret på din fråga om att följa plattan finns också i AIM 5-4-9, direkt efter den bit du citerade (min fetstil):

OBS - Piloten kan välj att använda procedurvridningen eller hålla i stället för PT när det inte krävs enligt proceduren, men måste först få ett ändrat godkännande från ATC. Om piloten är osäker på om ATC-godkännandet avser att en proceduromgång ska genomföras eller att möjliggöra en rak inriktning, måste piloten omedelbart begära klargörande från ATC (14 CFR avsnitt 91.123).

Med andra ord, när som helst om du är osäker eller om du misstänker att något är udda ska du bara fråga ATC.

Å andra sidan, om din fråga är om detta specifika förfarande och om NoPT-notationen är (eller till och med kan vara) korrekt eller inte, kanske du vill formulera din fråga på det sättet.

#3
+6
xpda
2013-12-24 06:17:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Andra RNAV-tillvägagångssätt har NoPT märkt på sidan bort från banan. Den här är förmodligen ett felavtryck. Om du tror att ett tillvägagångssätt är felaktigt bör du be ATC bara för att se till. Om du känner behov av att skilja sig från en metod som publicerats, oavsett på grund av felavtryck, väder, trafik, ett infall eller en nödsituation, bör du fråga eller informera ATC.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...