Fråga:
Är det sant att piloten och medpiloten måste äta olika måltider?
Danny Beckett
2014-01-03 13:45:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tittade på en dokumentärfilm om en Lufthansa A380, och de sa att piloten och medpiloten måste äta olika måltider. varför är det?

Är det ett landsspecifikt krav eller flygbolagsspecifikt?

[Flygplan!] (Https://en.wikiquote.org/wiki/Airplane!)
Jag läste i en bok av J.P Otelli att om de äter samma måltid, måste de vänta minst en halvtimme mellan båda måltiden. Den är gjord för att undvika att båda piloter förgiftas av samma måltid. Jag antar att om det är förgiftat räcker det med 30 minuter för att se första tecken på berusning. Men jag vet inte om det är specifikt för företag eller regler
Två svar:
#1
+29
Lnafziger
2014-01-03 17:51:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är en företagsspecifik regel som finns i flygoperationshandboken, så är flygbolagsspecifik. Det finns vanligtvis ett uttalande som följer med det som också säger att man ska undvika livsmedel med högre än vanlig matförgiftning, såsom rå fisk före och under flygningen. I USA överlämnas FOM till och accepteras av FAA så att förfarandena krävs.

"Whatddya menar att jag inte kan få fugu ?!"
#2
+9
Janman
2014-01-03 17:30:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om jag inte har några tillförlitliga källor till detta tror jag att piloter måste äta olika måltider för att undvika matförgiftning och därför blir sjuka under flygningen.

När det gäller drycker borde det inte ha någon roll när de dricker från separat flaska / burk.

REDIGERA: Enligt denna artikel ligger det inte i FAA: s policy för piloter att äta olika måltider. . Men flygbolagen kan fortfarande välja att göra någon form av regel.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...