Fråga:
Vad krävs för att underhålla ett privat pilotcertifikat?
tehDorf
2014-01-09 01:59:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vilka, om några, krav finns för att ha ett privat pilotcertifikat? Till exempel:

  • Måste jag förnya mitt certifikat efter en viss tid? T.ex. årligen, 5 år, 10 år
  • Måste jag få ett minimum antal fortsatta träningstimmar?
  • Måste jag flyga ett minimum antal timmar?

Till exempel, säg att jag hade tillräckligt med pengar / tid för att gå ut och börja processen med att få ett privat pilotcertifikat imorgon, men jag planerade inte att använda det inom överskådlig framtid, skulle det kosta mig mer i tid och pengar än om jag väntade tills jag hade planer på att använda det?

Detta förutsätter att jag bor och flyger i USA.

Relaterad fråga: Hur kostar det generellt sett att lära sig att flyga?

Redigera: Obs! Jag förstår säkerhetsaspekten av att inte öva och "bli rostig", för brist på en bättre tid från min sida, och att praktiskt taget en viss omskolning skulle krävas (även om det verkar som om det inte krävs enligt lag). Omskolan är inte obligatorisk och jag skulle behöva omskola mig tills jag kände mig tillräckligt skicklig tekniskt och praktiskt. Omskolning skulle innefatta att bekanta mig med kontrollerna, instrumenten, radio, fysik osv.

Mitt största bekymmer var att (a) vid något tillfälle skulle mitt certifikat upphöra och jag måste gå igenom processen igen , vilket gör den första ansträngningen praktiskt taget värdelös, (b) att jag kan behöva betala en betydande summa pengar för att hålla intyget borta, eller (c) att jag måste förbinda mig till ett visst antal timmar (instruerad eller ensam) per år för att behålla certifikatet.

Tyvärr kan jag inte svara på din fråga, för jag är inte riktigt bekant med FAR ännu, men tänk inte bara på kostnaderna utan också på din egen och andra säkerhet.
Jag upptäckte att om jag flög mindre än ungefär en gång i månaden att mina landningar skulle drabbas, var min granskning av checklistor långsammare och min återkallelse av nödåtgärder var långsammare. Men min navigationsförmåga och kunskap om system försämrades inte. (Skicka som en kommentar istället för ett svar eftersom det är en personlig anekdot.)
Teknisk punkt, men det är inte en licens. Det är ett certifikat.
Sex svar:
#1
+41
abelenky
2014-01-09 02:11:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En licens, när den en gång har beviljats, är bra för alltid (utesluter vissa verkställighetsåtgärder).

Men du behöver mer än bara en licens för att flyga. För att använda din licens, medan du flyger ensam, behöver du också ett läkarintyg (om det krävs för flygplanet eller flygreglerna) och en aktuell BFR (tvåårig flyggranskning).

Medicinskt Certifikat är bra i 5 år tills du är 40, sedan bra i 2 år. Det är en snabb resa till en FAA-godkänd läkare för att undersöka dig för uppenbara medicinska tillstånd.

En BFR är en recension med en instruktör vartannat år för att se till att du fortfarande är skicklig och säker. Om allt går bra tar det cirka 90 minuter.

Men , om du vill flyga passagerare behöver du också tre landningar inom de tidigare 90 dagar.

Om du vill flyga passagerare på natten behöver du tre landningar till ett helt stopp, på natten, under de senaste 90 dagarna.

Om dina 90-dagars landningar har förflutit kan du snabbt fixa det med tre turer runt mönstret, starta och landa varje gång (touch-n-go under dagen eller full-stop på natten). Taxi sedan tillbaka till rampen, plocka upp dina passagerare och fortsätt.

Jag skulle också tillägga, det här är FAA-laglighetens minimum. I verkligheten skulle du förmodligen ha att göra med en klubb eller skola, som vanligtvis ställer högre krav på valuta per typ, främst på grund av försäkring. Dessa är ofta de tre landningsreglerna ovan var 30: e dag, per typ.
BFR kallas nu bara Flight Review. En flyggranskning kräver minst en timmes flygträning och en timmes granskning på marken (61,56).
#2
+12
Lnafziger
2014-01-09 02:09:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det enkla och enkla svaret på din uppdaterade fråga är att när du får din pilotlicens är den bra för alltid. Du kan gå 50 år utan att flyga, och själva licensen är fortfarande giltig.

När det är dags att flyga igen, beroende på vilken typ av flygplan du vill flyga, kommer du antagligen också att behöva en medicinsk .

Du måste ha en flyggranskning inom de senaste två åren som du måste kunna klara (och du måste vara skicklig för att klara den) .

Viktigast av allt, för att vara säkra , vill du flyga tillräckligt för att vara skicklig och bekväm i flygplanet så att du inte ' t skada dig själv, andra eller flygplanet. Om du går länge utan att flyga kan det vara nästan som att börja om.

Kort sagt, den extra träningen som du måste göra för att bli bekväm kommer att kosta dig mer i det långa loppet, men du behöver inte göra någonting för att bara behålla licensdelen som du frågar om.

@egid ... [och du kan komma ur den tråkiga "traditionella" flyggranskningen om du är smart och deltar i WINGS-programmet] (http://www.faasafety.gov/OnlineHelp/Default.aspx?page=/ WINGS / pub / default.aspx)
#3
+5
Pondlife
2014-01-09 02:14:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns inget enkelt svar på den här frågan eftersom det beror på hur mycket du flyger och hur mycket tid du behöver för att lära dig om efter att inte ha flygt ett tag.

Ett amerikanskt privatflygkort löper aldrig ut, men du tappar valuta. Det återkommande utbildningskravet finns i 14 CFR 61.56: du måste klara en tvåårig flyggranskning (BFR) vartannat år, som består av en timmes grundskola och en timme i luften med en instruktör. Om du inte har en aktuell BFR (eller har klarat ett motsvarande test) kan du inte flyga som PIC.

Förutom BFR finns det inget krav alls att flyga regelbundet, och det finns inte heller någon krav på att flyga ett minimum antal timmar. Det är endast för solodag VFR; det finns minimum om du tänker transportera passagerare, flyga på natten eller operera under IFR (se 14 CFR 61.57).

Så i extrema fall kan du få din licens och inte flyga på 20 år. Då skulle du 'bara' behöva skicka en BFR för att bli laglig igen, utan att behöva göra teorin och praktiska test igen (en BFR är inte ett test). Men du behöver också en giltig läkarundersökning av tredje klass.

Kostnaderna är omöjliga att uppskatta eftersom det beror på hur lång din flygresa är och hur snabb du är att hämta den igen. Om du inte flyger ett år kan du behöva ett par timmar med en instruktör för att vara säker igen, men om du inte flyger på fem år kommer det förmodligen att vara mycket mer tid. Detta är definitivt ett fall där "säkert" är mycket viktigare än "lagligt".

Det verkar som om du har glömt en tredje klass medicinskt i ditt svar. I bästa fall, de håller fem år. Så efter att du inte har flögit på 20 år behöver du ett nytt medicinskt och ett nytt BFR.
@abelenky Bra poäng, jag ska lägga till det. Även om du väntar tjugo år kan den nuvarande föreslagna lagstiftningen för att ta bort den tredje klassens medicin för VFR faktiskt ha passerat ...
@abelenky Och du är uppenbarligen yngre än jag är: min medicin är bara 2 år :-)
Jag passerade precis 40 .... Jag såg till att förnya min medicin vid 39.9, så det håller nu på mig till nästan 45. :)
#4
+3
Howard
2015-11-17 03:28:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alla människor här är korrekta. Din licens har inget utgångsdatum, men din medicin har det, beroende på din ålder.

Jag personligen gick 15 år utan att flyga. I år fick jag mitt medicinska set och behövde lite tid med en instruktör för att få tillbaka känslan för planet.

Jag är tillbaka i sadeln efter 7 timmar med en instruktör och själva tvåårsflyggranskningen.

Tack - det här är ett enkelt svar men mycket informativt. Den tid det tog dig att bli bekväm igen med en instruktör är till stor hjälp. Hur mycket flygning gjorde du före de 15 åren - var du amatör / kommersiell / militär?
#5
+1
Magnetoz
2014-01-10 01:15:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Att svara på din fråga helt enkelt med betoning på fortsatt kostnad.

Ditt certifikat upphör aldrig och behöver aldrig förnyas. Det krävs inga minimitimmar för livet.

Den enda kostnaden att bli aktuell är att anställa en flyginstruktör för en flyggranskning (FR). Detta krävs inte vartannat år, men du måste ha haft en FR inom två år efter att du arbetat som privatpilot. Det finns inget test och ingen examinator för en FR. Det enda kravet är en timmes flygning och en timmes markträning med en instruktör du väljer.

Den enda andra kostnaden för att fungera som privatpilot är ett läkarintyg från en utsedd läkare. En privatpilot kan flyga som sportpilot utan mediciner under vissa begränsningar.

Om du har pengar / tid nu och känner att det skulle vara mer praktisk / bättre investering än att vänta på att kostnaderna ska gå upp, än det är väldigt lite utgifter du skulle behöva spendera senare.

#6
+1
Rod Muni
2016-09-08 09:11:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gränserna för att flyga ett lagligt del 103 ultralätt plan behöver du ingen licens eller tid i luft eller medicinsk kontroll för att återuppta flygningen. Jag skulle rekommendera dig att vara ytterst försiktig eftersom i alla sporter du säger upp i några år, har du en stor överraskning som kommer .. Använd den eller förlora den! Grundtanken här är "Säkerhet" din & vår. Så följ bara regeln & luftfartsgemenskapen kommer att andas lite lättare .. RJ MuniDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...