Fråga:
Vad ska en pilot göra om de känner sig sömniga?
Hash
2013-12-27 17:49:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad ska en pilot från ett stort kommersiellt passagerarflygplan göra om de känner sig sömniga?

Vad är den maximala tiden per dag under vilken piloten kan kontrollera flygplanet?

När det gäller den maximala tiden per dag i din fråga, vilket land / regler frågar du om?
I Desert Shield-uppbyggnaden i början av 90-talet, fastän FAA: s internationella reglering sa att du inte kunde planeras för mer än 12 timmars flygning under någon 24-timmarsperiod, ignorerades regeln. Jag var 747-kapten som flög fraktfartyg och som kapten med låg senioritet hade jag Bryssel ner till Saudiarabien. Nio timmar nere, lossa och nio timmar tillbaka, så vi gick ofta över 12 i 24. Vi blev väldigt trötta, men vi hade ingen tillgång till flygvapnet. (Dextroamfetmin som jag minns), och även om vi gjorde, vi var i riskzonen för ett drogtest.
I ett tremansbesättning var det ganska vanligt att en person sov, och inte så ovanligt att två somnade. Inte lagligt, men praktiskt.
Det inträffade en [incident 2012] (http://avherald.com/h?article=451572e0) där piloter förklarade PAN och begärde automatisk landning, eftersom de båda kände sig trötta.
För många år sedan använde ATC ett flygplan SELCAL för att väcka piloter som överflödar, tror jag, San Francisco. Det är från minnet, men när jag letade efter det på Google, stötte jag på den senaste instansen från Indien http://articles.timesofindia.indiatimes.com/2008-06-26/india/27760600_1_selcal-dubai-jaipur-mumbai- flygtrafik
Två svar:
#1
+22
James
2013-12-27 22:16:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om en pilot inte är tillräckligt vilad för att manövrera flygplanet säkert, borde de inte flyga. Om en pilot flyger och somnar bör de byta ut med en annan pilot eller landa.

Nuvarande FAA-regler för inrikesflyg begränsar vanligtvis piloter till åtta timmars flygtid under en 24-timmarsperiod.

För flygvapnet varierar de faktiska flygtjänstperioderna beroende på flygplanet typ och uppdrag men vi måste ha 12 timmars besättning med möjlighet till 8 timmars oavbruten vila innan vi flyger.

Du kan läsa FAA: s faktablad om pilotens flygtid, vila och trötthet här.

Jag tror att åtta timmarsgränsen endast är för kommersiell verksamhet.
Det kan ha förändrats sedan jag gick i pension, men när jag flyger verkar jag komma ihåg att begränsningen på 8 timmar var en inhemsk regel. Den internationella regeln var 12 timmar då.
Jag tror att timgränserna har att göra med besättningens storlek? Liksom, du måste ha en 3-mans besättning för en 12-timmars skift (så du har backup). Men jag vet verkligen inte, jag trodde bara att jag läste det någonstans ...
#2
+19
abelenky
2014-01-19 01:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det första en pilot ska göra om de känner sig sömniga är Kontrollera CO-sensorn . Dåsighet är det första tecknet på kolmonoxidförgiftning. Kontrollen av CO-förgiftning tar bara en sekund och kan lätt mildras och åtgärdas.

OBS: Tydligen kommer en Pulsoximeter inte inte indikerar ett CO-förgiftningsproblem.

Förhoppningsvis är det inte CO-förgiftning, och de gick bara långt kvällen innan.

Bra poäng. Här är FAA: s säkerhetsblad om CO-förgiftning. http://www.faa.gov/pilots/safety/pilotsafetybrochures/media/CObroforweb.pdf
Tänk på att standardpulsoximetern INTE upptäcker CO-förgiftning. Uppenbarligen ser CO och O2 i blodet likadan ut för en pulsoximeter.
@SkipMiller: Jag visste inte det, men det verkar väldigt viktigt! Tack. * (redigeringssvar) *
Jag har aldrig sett ett stort eller turbindrivet flygplan med en CO-sensor synlig för flygbesättningen.
Generellt är CO-förgiftning inte begränsad till en trött känsla. dess symtom är mer fysiskt sjuka, dvs illamående, huvudvärk, yrsel etc.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...