Fråga:
Jag såg precis ett plan släppa av online-radar; ska jag göra något åt ​​det?
Danny Beckett
2014-01-07 20:41:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag såg Flight Radar 24, placerad nära mitt hus, för att se vilka flygplan jag kunde upptäcka och märkte att en Cessna 550-transponder bara släppte av @ 5,325 ft i höghastighetsnedstigning!

Är finns det något jag borde göra åt det? Eller antar jag att någon i ATC har sett det?

Finns det något någon ska göra under liknande omständigheter?

Detta är nästan en lura av [denna fråga] (http://aviation.stackexchange.com/questions/19/what-can-i-do-as-a-bystander-on-the-ground-if-i-see -en-flygplan-ovanför mig-som-ap)
@Pondlife Samma fisk, olika damm - Jag tror att den här kan stå på egen hand som en påminnelse till människor om att de inte behöver ringa räddningstjänsten om de ser ett flyg försvinna från FlightAware.
@voretaq7 Ja, jag håller med; Jag tycker att det ofta är intressant / användbart att länka liknande men olika frågor. De olika perspektiven och detaljerna är ofta bra att veta.
Förutom svaren nedan, ta en titt på http://www.flightradar24.com/faq - "Jag följde ett flygplan när det verkade ha försvunnit, varför?"
Två svar:
#1
+40
Qantas 94 Heavy
2014-01-07 20:51:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns verkligen inget du bör göra i sådana fall.

Flightradar24, FlightAware och liknande tjänster bör inte användas för flygsäkerhetsändamål, och de flesta av dem anger specifikt i sina servicevillkor ( som avsnitt 12 och 14 i Flightradar24: s villkor). Deras källor kan gå ner av någon anledning - det betyder inte att planet har kraschat.

Dessa tjänster kan bara spåra vad ATC-styrenheter kan (för det mesta), så det är mer troligt att om det finns ett verkligt problem, att de kommer att märka utan att allmänheten gör bråk.


I detta specifika fall spårades flygningen med MLAT (betecknad med radartyp T-MLAT , som visas i din animerade bild fil). MLAT-flygspårnoggrannhet är beroende av noggrannheten och antalet mottagare i området, och enligt Flightradar24s webbplats fungerar MLAT i allmänhet bara över 10000 fot:

MLAT

I vissa regioner med täckning från flera FR24-mottagare beräknar vi också flygplanspositioner med hjälp av Multilateration (MLAT), med hjälp av en metod som kallas Time Difference of Arrival (TDOA). Genom att mäta tidsskillnaden för att ta emot signalen från flygplan med en äldre ModeS-transponder är det möjligt att beräkna positionen för dessa flygplan. Fyra FR24-mottagare eller mer, som tar emot signaler från samma flygplan, behövs för att MLAT ska fungera. Det betyder att MLAT-täckning endast kan uppnås över cirka 10000-20000 fot eftersom sannolikheten för att signal kan tas emot av fyra eller flera mottagare ökar med ökad höjd.

MLAT-täckning är idag begränsad till vissa delar av Europa. och Nordamerika, men expanderar snabbt.

Så när flygplanet sjunker under 10.000 fot finns det en ökande chans att du kommer att förlora det på Flightradar24s spårningssystem.

Jag tillägger att förlust av RADAR-kontakt inte betyder att de inte fortfarande är i kontakt med ATC
en sak till: dessa webbplatser / system är alltid försenade med en hel del och har en låg samplingsfrekvens, så när du ser att något tappar bort kommer människor redan att vara på det om det är något fel.
#2
+13
DeltaLima
2014-01-07 20:54:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inget du ska göra.

Flight Radar 24 har inte täckning ner till marknivå i alla områden. ATC har bättre övervakning och kommer att vara medveten om flygplanet. Förmodligen är det bara i snabb nedstigning, Citation II / Bravo är en ganska trevlig leksak.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...