Fråga:
Hur mycket kostar det generellt sett att lära sig att flyga?
Jason
2014-01-06 16:10:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ett av mina livsmål är att lära mig att flyga ett plan. Jag kan inte göra det nu på grund av tidsbegränsningar, men jag är nyfiken: hur mycket, generellt sett, kostar det att lära sig att flyga? Dvs pilotlektioner, licensavgifter etc. Jag skulle göra det i USA.

Sex svar:
#1
+34
Pondlife
2014-01-06 22:14:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om vi ​​antar en vanlig privatpilot (dvs. inte sport / rekreation), en del 61-instruktör och ett hyrt flygplan, måste du budgetera för följande:

 • Flyguthyrning (detta inkluderar vanligtvis olja och bränsle)
 • Instruktörstid (luft och mark)
 • Material (böcker, DVD-skivor, diagram, bränsletestare etc.) som rekommenderas av din instruktör
 • Headset
 • Läkare från tredje klass
 • Försäkring
 • Skriftlig testavgift
 • Examensavgift för själva testet

Om vi ​​antar att flygplanet kostar \ $ 120 / tim våt (dvs. inklusive olja och bränsle), kostar en instruktör \ $ 40 / tim och du behöver 50 timmar för att vara redo för testet (40 är det minsta som krävs) då kan du göra en beräkning så här:

 • 35 flygtimmar med instruktör: \ $ 5600
 • 15 flygtimmar ensam: \ $ 1800
 • 15 timmar grundskola (instruktörstid): \ $ 600
 • Material: \ $ 500
 • Headset: \ $ 500
 • Läkare från tredje klass: \ $ 150
 • Hyresförsäkring: \ $ 700 (per år)
 • Skriftlig testavgift: \ $ 150
 • DPE-testavgift: \ $ 400 (plus \ $ 120 hyra för flygplanet)
 • Totalt: \ $ 10 520

Du kan leka med dessa siffror, det finns mycket variation och forskning är uppenbarligen viktigt. Men den enskilt största kostnaden kommer att vara antalet flygtimmar du behöver, så allt du kan göra för att minska den tiden är lönsamt och det enklaste - men tyvärr inte det enklaste - sättet att göra det är att flyga så mycket som möjligt, dvs flera gånger i veckan. Med tanke på väder och andra faktorer bör du förmodligen till och med planera att flyga mer än du faktiskt kan på papper: en massa flygningar kommer säkert att avbrytas.

Du kan också träna i de mest "minimala" flygplanen du kan hitta: ett tvåsitsigt flygplan utan glaspanel kan vara $ 50 / tim billigare än en fyrsits med G1000. Om du inte har en mycket tydlig uppfattning om vilken typ av flyg du kommer att göra på längre sikt, är det ingen mening att betala för något som inte krävs direkt för den privata pilottestet.

Jag vet att det här är ett gammalt inlägg men jag vill bara tillägga att jag har en icke-ägd flygförsäkring för $ 160 / år. Den största variabeln till försäkring är mängden täckning du behöver. Min flygskola krävde bara $ 5000 för att täcka självrisken, om du försäkrar hela flygplanets värde kan kostnaden vara väsentligt annorlunda.
#2
+21
Skip Miller
2014-01-06 21:44:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lägsta undervisningstimmar är 40 timmar. Hur många behöver du för att få licensen? Det beror på många faktorer. Mycket få studenter är tillräckligt bra på 40 timmar för att klara det praktiska provet.

Om du bara kan flyga en gång i veckan kommer du att "glömma" något av det du lärde dig under den senaste lektionen. "Glöm" står i citat eftersom en del av glömskan är intellektuell, och en del glömmer synbilden och muskelminnet om vad du ska göra. Slutsatsen är att om du bara flyger en gång i veckan tar det längre tid. Det tog mig cirka 70 timmar under en period av ungefär ett år, att flyga en gång i veckan med vanliga helger som inte flyger för familjens skyldigheter och väder. 70 timmar var då ungefär det nationella genomsnittet.

Så multiplicera 70 timmar med din flygskola och CFI: s kombinerade timpris. Lägg sedan till lite för grundskolan.

Det här är ett bra svar eftersom det var korrekt för 20 år sedan, det är korrekt nu och det kommer sannolikt att vara korrekt om 20 år.
Med väder, oplanerat underhåll, familjeskyldigheter etc. kan en gång / vecka bli en gång / månad eller värre. Om möjligt, försök att planera 3 eller 4 gånger per vecka. På det sättet skadar du dig inte så mycket.
Antalet timmar du tar beror mycket på hur mycket tid du kan ägna dig åt att flyga och studera. Jag undervisade i flera år på ett college där mina studenter flög minst 4-5 gånger i veckan. De var förmodligen i genomsnitt 40-50 timmar före sina tester. Utanför college, där mina studenter bara flög ett par gånger i veckan, hade de förmodligen i genomsnitt 50-60 timmar före sina tester.
Och en motiverad (och motiverande) instruktör av god kvalitet kommer att göra EN STOR skillnad både i den tid det tar dig att slutföra ditt betyg och kvaliteten på den instruktion du tar. En dålig CFI kommer att flyga dig från att flyga mycket snabbt. Medan en bra kommer att passera lektioner som du kommer ihåg under resten av ditt liv.
#3
+11
abelenky
2014-01-06 23:20:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag lade upp mina efter att jag var klar och det uppgick till cirka $ 12 000 under cirka 18 månader.

Jag pressade mig inte för att avsluta så billigt eller snabbt som möjligt.
tror jag Jag slutade runt 55 timmar.
(jag flög också ut från en relativt dyr flygplats / region)

Om kostnaden är en viktig faktor kan du hitta sätt att minska vissa kostnader.

I grund och botten är varje ögonblick du förbereder, studerar, "stolflyger" och tränar på marken en kostnad som du inte behöver ådra dig i luften.

Se till att du har Varje procedur är fast, känn dina flyghastigheter, höjder och kurser, och förhoppningsvis när du kommer i luften kommer du inte att ha några bortkastade manövrar eftersom du glömde att ställa in ordentligt. Låt varje ögonblick av den faktiska HOBBS-tiden räknas som flygupplevelse och inte för något som kunde ha täckts på marken, och du kan antagligen minska 25% eller mer av kostnaden.

Det är något jag har lärt mig på "det hårda sättet" och jag lär mig det fortfarande. Träna säkert din lektion på marken och vet exakt vad du ska göra i luften innan du lyfter, vilket sparar mycket tid, oftast.
#4
+8
Force
2014-01-06 19:03:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

StallSpins svar är förmodligen korrekt, men eftersom du inte har flugit ett plan förut antar jag att du inte känner till en hel del flygplansterminologi (som VFR / IFR) heller.

Först och främst bör du veta att det finns olika typer av licenser. Den du vill göra är PPL - en privatpilotlicens. I USA gör det att du kan flyga enmotoriga flygplan under dagen och natten i så kallade "VFR-villkor", vilket innebär att du navigerar genom att matcha en karta med terrängen under dig och flyga en kurs du definierade tidigare. Uppenbarligen kan du inte flyga om du inte kan se mycket av terrängen, det finns vissa minimum som sikt för att flyga.

Du kan inte heller använda denna licens för kommersiella åtgärder som att frakta gods eller transportera personer, om du får mer pengar från det än vad det faktiskt kostar dig.

Även om de flesta skolor annonserar att PPL kostar 6000-9000 USD, inkluderar detta bara minimitimmarna (och jag har fått veta av amerikanska flyginstruktörer att det är inte möjligt att faktiskt stanna inom minimitimmarna). Jag skulle därför säga att det kostar minst 10 000 till 14 000 USD, beroende på hur bra du presterar.

Detta är fortfarande billigare än min europeiska PPL, jag betalade ungefär dubbelt så mycket för det.

Får jag veta i vilket land du har det?
Jag har gjort min ATPL i Tyskland och USA
#5
+5
StallSpin
2014-01-06 16:56:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Beror mycket på vart du går. Den stora skolan pt 141 norr om mig debiterar $ 9 000 - 12 000 dollar. Du lär dig i IFR-utrustad mitten av 80-talet modell 172.

Lär dig med mig eller min partner, och du kommer att betala cirka $ 6 000 om du inte slösar bort tid. Vi har en 172C och en 172M. De är inte riktigt IFR-utrustade (de är men räcker inte för någon riktig IFR-flygning) men de är väl underhållna och allt detta. Utan att offra säkerheten håller vi våra kostnader på ett minimum och det skickas direkt till eleven.

Den stora skolan har en bra del 141 läroplan och bra instruktörer, men den genomsnittliga killen som vill lära sig att flyga gör inte behöver inte en speciell kurs eller högteknologiska instrument och andra dyra anordningar för utbildning. Det är mycket billigare att lära sig grunderna och sedan övergå till de andra sakerna när du behöver det. Jag kan lova folk att de inte saknar någonting, för jag gick igenom ett 141 högskoleprogram och jag lär ut exakt samma saker, nästan samma sätt under del 61.

Hur som helst skulle jag säga till titta på \ $ 6.000 - \ $ 10.000, beroende på flygplan och din plats.

var undervisar du?
Detta skulle vara en helt acceptabel tid att koppla in din egen skola! :)
Jag vill gratulera StallSpin för att han inte _ marknadsför sin flygskola utan bara besvarar frågan baserat på hans kunskap. Men jag skulle tro att det skulle vara OK att ange var i landet du är så de i ditt område som kanske vill komma i kontakt med dig kan.
#6
  0
Czechnology
2016-07-11 04:16:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle bara vilja notera att om din dröm bara är att stiga upp på himlen och flyga finns det billigare alternativ än den "fullständiga" PPL. Jag har ingen erfarenhet av den amerikanska licensen LSA men i Europa finns en liknande "ultralätt" kategori som gör att du kan flyga små sportplan med begränsad MTOW, men tack vare moderna material är de flesta av dessa nyare små flygplan är mycket avancerade, jämförbara med större flygplan på många sätt. Andra begränsningar inkluderar: en gräns på endast en max. om 1 eller 2 personer ombord; du kan bara flyga i bra väder och under dagsljus.

Jag har uppfyllt min dröm om att flyga genom att göra en kurs för ULL (ultralätt flyglicens) i Europa, som kostade mig cirka 3000 EUR (det är svårt för att separera alla kostnader som att köra till flygfältet, icke-väsentliga böcker etc). När det gäller den amerikanska LSA finns det många artiklar på internet som detta och uppskattar kostnaderna till cirka 4 000 till 5 000 USD.

Det är viktigt att notera att även när du har licens är flygkostnaderna fortfarande höga. Men dessa mindre flygplan är billigare och har lägre driftkostnader (nej, du sparar definitivt inga pengar, men du kommer att flyga mer till samma pris).

Ett helt annat alternativ är också segelflygplan, som tar många människor att flyga och - än en gång - om du bara vill flyga kan glidflygplan vara helt "tillräckligt" (eller kanske ännu bättre) för dig, till en bråkdel av priset.

Och slutligen - även träningsflygningarna är fantastiska. Jag behövde "lida" genom träningen, jag har haft de flesta flygningarna, så jag skulle inte skilja kostnaderna för "före" och "efter" strikt.

(Min åsikt i det här svaret kommer från en strikt ledig flygsynpunkt för roliga flyg. Människor som siktar högre kommer nog inte med mig.)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...