Fråga:
Hur kan jag artigt påminna ATC om att jag väntar på instruktioner eller godkännande?
abelenky
2014-01-02 23:26:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(bakgrund: låg timme, låg erfarenhet, privat pilot.)

Jag har problem med att prata med flygledare, särskilt när jag tror att de kan ha trasslat, men ändå ge dem den respekt de förtjänar som hårt arbetande yrkesverksamma.

Ett vanligt scenario är när jag är redo att åka, tillsammans med flera andra plan, alla från olika taxibanor. Jag vet att tornet försöker hårt för att rensa oss mer eller mindre i den ordning vi har ringt upp. Men när ett plan känner att de har hoppats över eller kanske glömts bort kan det bli besvärligt.

Jag har hört en pilot säga (mycket artigt och med god sak):

"Tower; Arrow-23: Glömde du bort mig?"

bara för att tornet skulle komma tillbaka med en snappy och frustrerad:

"Jag gör det bästa jag kan. Jag tar er alla härifrån så fort jag kan. Vänta bara på din tur!"

Det gick självklart inte så bra.

Å andra sidan har jag försökt ha tålamod ett tag, bara för att lära mig att tornet verkligen har förbisett mig och ordnat flera plan framför mig.

På marken är dess bortkastade bränsle, HOBBS och tid.
Men i luften kan det vara mer betydelsefullt.

Ibland har jag haft tornfröken som faktiskt har rensat mig för att landa.
Om de försöker ordna mig, stannar jag på en förlängd benvind länge och väntar på att rensas innan du vrider basen. Men om de verkligen blev upptagen och förbiser mig kan jag hamna väl ur position.

Om jag ringer och frågar, ibland blir de lite testiga med mig om de bara är upptagen.
Om jag blir tyst kanske jag har hoppats över / glömts bort och slutar flyga långt ner i vinden.

Vad är det mest lämpliga, vänliga och artiga sättet att checka in och se till att ingenting missades, utan att låta anklagande?

Bra fråga. Många gånger har jag rensats för inflygningen och inte hört något tillbaka (inget landningsavstånd) förrän jag har sjunkit ner till 200 fot. Vid den tiden har jag andra saker i åtanke än att fråga om jag fick tillstånd att landa eller inte. Vid sista tillfället gick jag helt enkelt runt eftersom de inte rensade mig för att landa. De var riktigt upprörda (med sig själva?) Och det hände aldrig mer sedan :-)
Om du behöver något, säg bara ditt kallsignal. Kontrollenheten, som tänker på andra saker, kommer att påminnas om dig, och om de vet vad du behöver kommer de troligen att ge dig det just då.
Tre svar:
#1
+56
voretaq7
2014-01-03 05:51:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns många råd jag kan ge dig här, men svaret är verkligen att graden av kommunikationstorn vill / behöver beror på ditt lokala torn (och till viss del de enskilda styrenheterna).

Kanske det mest universella råd jag kan ge dig är att tänka som en styrenhet. Lyssna på frekvensen och få en bild av vad som händer i luftrummet innan du ringer till dem, och när du blir bra på det blir du också bra på att veta vilken typ av situation du flyger till (Är luftrummet) tomt, eller finns det fyra plan i landningsmönstret, 3 i motsatt nedvind som skjuter touch-and-gos, och en jetankomst på ett instrumentinflyg som just dumpades på tornet inuti 7 miles tunnning i & som förstör allt? )

Kom också ihåg att ur kontrollerns perspektiv av prioriteringar ("Säker, ordnad, ändamålsenlig") räknas hastigheten inte mycket jämfört med de andra två kraven för jobbet (och flygplan på marken är i sig Säker och ordnad såvida de inte gör något dumt som att ladda över den korta linjen). Tyvärr för oss är piloter som fördröjer planet på marken (som inte rör sig och därför inte kommer att träffa någonting) i allmänhet att föredra framför att försöka manövrera och fördröja de i luften (som inte kan sluta röra sig om de inte träffar något , som i allmänhet anses vara en dålig sak).

För en mästarklass i "att tänka som en kontroller" ring ditt lokala torn och be att ordna en turné / skugga en kontroller för en eftermiddag. Att tillbringa dagen i hytten är ett utmärkt sätt att få en uppskattning av hur galna saker kan komma upp dit.
Du kan vanligtvis Google upp telefonnumret, eller ring Flight Service eller din lokala FSDO och fråga. För de flesta torn är det relativt enkelt att skapa en turné (de kommer att be om ett körkort och eventuellt FAA-certifikatnummer för att göra en bakgrundskontroll och se till att du inte är helt galen).


Resten av det här inlägget är bara min personliga syn på att komma överens med styrenheter baserat på att göra det mesta av min utbildning & som flyger på ett ganska upptaget tornfält (Enligt FAA: s ATADS "Tower Operations" ranking KFRG var # 42 2013).


På marken

När du är redo att ringa tornet och berätta för dem - Något som Tower, Cessna 12345 nummer en bana 32, redo att gå . är vanligtvis gott (om din flygplats är konfigurerad så att det kan vara en fråga om var du anger vilken taxibana / korsning du befinner dig).

När du ringer till tornet och säger att du är redo är min upplevelse att du inte kommer att glömmas bort. Du kanske sitter där ett tag (min personliga rekord är ungefär en halvtimme vid den korta linjen), men tornet kan vanligtvis se dig sitta där vid banans ände och vänta. De vill bli av med dig, de behöver bara ett tillräckligt stort hål så att de kan ta dig upp på landningsbanan och flyga utan att skapa några konflikter.

Om du är glömd händer ibland - du kommer se andra flygplan rensas för start som ringde tornet för att rapportera redo efter dig, eller om styrenheten ändras, eller om du har lyssnat och är ganska säker på att luftrummet är klart men du väntar fortfarande) ett artigt samtal för att påminna tornet du är redo att gå är inte i ordning. Var bara inte Den där killen som ringer varannan minut, och om styrenheten blir lite snygg, var bara den bättre personen och rycka av den.


I The Luft

I luften är en lite annorlunda historia. Ibland kan det ta 3 eller 4 samtal för mig att få tornet att ens erkänna min existens på hektiska dagar (igen, du vill inte vara Den där killen som ringer till tornet var tionde sekund - du borde ha en bild av vad som händer i luftrummet, och om regulatorn är upptagen kan du behöva cirkla utanför deras luftrum en stund).

När du väl har kontaktat kommer en bra kontrollant att kommunicera med dig och berätta vad de behöver göra och var de vill att du ska rapportera, var du ska vända basen eller vem de vill att du ska följa.

Om du känner att du har glömts bort är en välrapporterad positionsrapport vanligtvis det bästa sättet att påminna tornet om att du existerar (och som en bonus hjälper det alla andra med sin mentala bild av luftrummet också.) > Till exempel på en utsträckt medvind för landningsbana 01 vid Republic passerar du Sunrise Highway (en ganska lätt identifierbar väg, och om du saknar den kommer du att upptäcka tågspåren direkt efter den), Long Island inre strand och den yttre stranden av barriärstränderna. Att rapportera var och en av dessa poäng i väntan på att tornet ska ringa din bas fungerar vanligtvis (om de verkligen glömde dig kommer de vanligtvis att ha ett "Oh S% $ ^!" - ögonblick när du ringer dem över den yttre kusten och ger dig in för en 7-milsfinal).


Ett undantag från min positionsrapporteringsteknik är landningsavstånd - jag brukar göra något för att påminna mig om jag har blivit godkänd landa (vik ett diagram, vrid knäet osv.) och om jag inte minns att jag har rensat ringer jag någonstans mellan 500 fot och tröskeln med något linje Tower, bekräfta N12345 landningsavstånd? (Var beror på dagens förhållanden - ibland vevar de ut avgångarna ganska tätt & om någon rullar och väntar tills de är luftburna är vanligtvis en bra idé.) Ibland rensade de mig och jag saknade det.
Ibland de rensade inte mig och det gör de.
Ibland har de en "Oh S% $ ^!" ögonblick (de glömde bort mig, har en konflikt och jag går runt).

Alla dessa situationer är i allmänhet att föredra framför att landa på en landningsbana som någon annan kan ha fått höra att de kan använda.

Utmärkt råd!
För landningsfrihet är det jag har gjort att sätta på taxiljuset när det rensas för inflygningen och landningsljuset när det rensas för landningen. På det sättet kommer du inte att glömma om du har rensats eller inte, och du kan berätta omedelbart (och du ökar din belysning när du kommer närmare flygfältet, vilket alltid är en bra idé)
@Aaron - I de flesta situationer skadar det ändå inte att ha landningslampan under 10000 fot ändå. Det gör dig mycket mer synlig för alla flygplan som driver VFR (eller under VMC-förhållanden), och det används inte bara för start och landning.
Jag använder i allmänhet bara taxiljuset i dessa situationer (eftersom jag inte flyger IFR), med den förutsättningen att du påpekar, och taxan istället för landningsbelysningen eftersom jag föredrar att ha landningsbelysningen istället för taxibelysningen om det brinner ut ...
Fantastiskt svar. Jag skuggade en Memphis Center-kontroller i ett par timmar och fick mycket respekt (inte att jag inte hade någon tidigare) för vad de gör. Jag har också varit i Memphis TRACON, och spänningsnivån är en storleksordning högre vid varje given tidpunkt. Kan inte föreställa mig hur tornet är när 150 FedEx-jetplan försöker landa i ett 45-minutersfönster.
Bra råd. Vid KPAO är vanligt i den lokala dialekten i dess livliga luftrum “N12345-sekvens snälla”. På det här sättet, även om du redan har fått veta det, kan de uppdatera dig om vem som är kvar i mönstret.
#2
+27
Philippe Leybaert
2014-01-02 23:52:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det jag brukar göra är att upprepa det senaste godkännandet eller instruktionen. På det sättet ger du ATC intrycket att du inte är otålig utan bara rapporterar dina framsteg. Om de verkligen glömde dig kommer de snabbt att rätta till situationen. Om de inte gjorde det och det var avsiktligt, känns de inte som om de anklagas.

Exempel:

När du håller vid en hållplats:

Tower, N1234, håller RWY 27

När du fortfarande är i utsträckt medvind, "glömd" :

Tower, N1234, fortsätter medvind

När du väntar på landningsavstånd under infart:

Tower, N1234, fortsättande inflygning

Och om de fortfarande inte rensar dig när du redan är under 200ft eller över tröskel:

N1234, MYCKET kort final

Jag tycker att ditt sista exempel är lite för vagt. Ibland lönar det sig att vara specifik, till exempel när man står inför en förestående omgång: "Torn, vänligen bekräfta att N1234 är rensad att landa", även om du inte är det, berättar för dem exakt vad du letar efter och till och med en " ut ":" Bekräftande, N1234 rensat till landningsbana 8 ". Om de tror att de redan har rensat dig, kanske de inte kommer tillbaka med landningsavstånd vid den tidpunkten och du kommer slutligen att gå runt.
Jag brukade göra det men jag blev trött på det eftersom det hände så ofta så jag började säga "mycket kort final" och betonade ordet "MYCKET". Förra gången jag helt enkelt gick runt, förstörde deras sekvensering och det hände aldrig mer.
Tja, när man flyger jetflygplan kan det kosta mycket mer än vad jag tror är värt nöjdheten genom att förstöra deras sekvensering. :-)
Att bli distraherad av en sista sekund landningsavstånd kan kosta ännu mer, och inte bara i pengar.
Väntar därför inte till sista sekunden ....
Ja, exakt, och det är därför det är så irriterande. IMHO, det är oacceptabelt för en kontroller att glömma landningsavståndet när han är i kort final. Det borde inte vara något som piloten borde behöva oroa sig för när han landade. Jag blir nervös när jag inte har godkänts för att landa (eftersom styrenheten glömde det). När jag är nervös gör jag dåliga landningar och jag tror inte att jag är den enda.
låt oss [fortsätta denna diskussion i chatt] (http://chat.stackexchange.com/rooms/12271/discussion-between-lnafziger-and-philippe-leybaert)
#3
+13
WildFlyer
2014-02-10 12:56:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Massor av bra feedback här. När jag tvingas ringa ATC för att bekräfta en godkännande eller instruktion, eller om jag misstänker att jag helt enkelt har glömts bort, säger jag det noggrant som om jag kanske är den som missade deras samtal även om jag är 99% säker på att jag inte 't.

Till exempel skulle jag aldrig säga "Tower N1234 sitter vid tröskeln till 27 ... glömde du bort mig?" (Accusative)

Snarare, "Tower N1234 sitter vid tröskeln till 27 ... missade jag ditt godkännande för start av en slump?" (Inquisitive)

Många tornade flygplatser ... speciellt Klass Delta ... har sina egna små galenskapsmetoder eller traditioner eller idiosynkrasier som du inte känner till första eller andra gången i. Jag flög nyligen in och från Fort Myers Page Field. Normalt byter jag aldrig från mark till torn förrän jag får veta det. Jag taxade till bantröskeln, gjorde en körning och ringde sedan marken för att säga att jag var redo att gå ... och "Ska jag byta till tornfrekvensen?"

Svar, "N1234, på den här flygplatsen , när du kommer till tröskeln kan du gå vidare och byta till tornfrekvensen och låta dem veta när du är redo. "

OK ... bra ... hjärtlig ... artig. .. men verkligen inte av boken.

Jag flyger en hel del in och ut från FMY Page. Calling Tower (lokalt) är standardförfarande vid de flesta anläggningar i USA (enligt AIM, [4-3-14] (https://www.faa.gov/air_traffic/publications/atpubs/aim/aim0403.html) ) Det finns undantag från proceduren som listas nedan: APA (Centenial Airport i Denver) sänder på ATIS för att meddela Ground Control när du är redo för avgång snarare än tornet. Detta görs också på flera stora flygplatser med många tornfrekvenser.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...